ايالات متحده آمريکا روز چهارشنبه از جمهوری اسلامی ايران خواست که عمادالدين باقی، فعال مدافع حقوق بشر و ديگر فعالان زندانی را فورا آزاد کند.
تام کيسی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، روز چهارشنبه گفت: «ما از کسانی که در راه دفاع از حقوق ايرانيان فعاليت می کنند حمايت می کنيم و ضمن اينکه خواهان برخورد انسانی با زندانيان در زندان های ايران هستيم از مقام های ايرانی می خواهيم که فورا، باقی و ديگر فعالان حقوق بشر از جمله منصور اسانلو و محمود صالحی را آزاد کنند.»
آقای کيسی، بازداشت عمادالدين باقی را «بی اعتنايی حکومت ايران به فعاليت های شهروندان ايرانی در دفاع از حقوق اوليه شان» توصيف کرد.
وی تاکيد کرد که معتقد است، کسی چون عمادالدين باقی که برای کاهش مجازات اعدام در ايران تلاش می کند، بايد از سوی دولت ايران تشويق نشود، نه تنبيه.
عمادالدين باقی از روزنامه نگاران اصلاح طلبی است که بعد از سپری کردن مدتی در زندان به دليل نوشته هايش، به فعاليت برای دفاع از حقوق زندانيان و همچنين تلاش برای لغو مجازات اعدام در ايران روی آورد.
آقای باقی بنيانگذار انجمن های دفاع از حقوق زندانيان و پاسدار حق حيات است و روز يکشنبه، ۲۲ مهر ماه، به اتهام اقدام عليه امنيت ملی بازداشت شد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از وکيل آقای باقی گزارش داده است که وی با اتهام «انتشار اسناد محرمانه» نيز رو به رو است.
بنا به گفته وکيل آقای باقی، مقام های قضايی گفته اند که اين فعال مدافع حقوق بشر، اطلاعات محرمانه ای را از زندانيانی که در بندهای امنيتی نگهداری شده اند، جمع آوری کرده و اين اطلاعات را در کنفرانسی که توسط انجمن دفاع از حقوق زندانيان برپا شده بود، منتشر کرده است.
ايران از نظر تعداد اجزای مجازات اعدام در ميان تمامی کشورهای جهان، بعد از چين رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
همچنين سازمان عفو بين الملل اعلام کرده است که بر مبنای آمار تعداد مجازات اعدام به نسبت جمعيت کشور، حکومت ايران بيشترين مجازات اعدام را بر روی کره زمين اجرا می کند.
در سال جاری، قوه قضاييه ايران در چارچوب چندين عمليات پليسی، اجرای مجازات اعدام در ايران به ويژه در ملاء عام را افزايش داد و همين موضوع موجب شده بود تا عمادالدين باقی که به عنوان شاخص ترين چهره مخالف مجازات اعدام در داخل کشور شناخته می شود، به فعاليت هايش بيفزايد.
وی که در سال ۲۰۰۵ ميلادی از سوی کشور فرانسه به پاس تلاش هايش عليه مجازات اعدام جايزه ای ويژه دريافت کرده بود، از معدود فعالان حقوق بشر داخل ايران است که در زمينه راه های قانونی برای کاهش مجازات اسلام در چارچوب قوانين اسلامی، تحقيقاتی انجام داده است.
بازداشت وی در هفته اخير موجی از انتقادهای بين المللی را در پی داشت و سه سازمان مدافع حقوق بشر نيز با صدور بيانيه های جداگانه خواستار آزادی وی شدند.
منبع: راديو فردا
Subscribe to:
Comment Feed (RSS)
|