راما یاد، وزیر خارجه و حقوق بشر فرانسه روز جمعه از دولت ایران خواست عمادالدین باقی روزنامه نگار و مدافع حقوق بشر را از زندان آزاد کند و تاکید کرد که او از نظر جسمانی در وضعی نیست که در زندان نگاهداری شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه خانم یاد در بیانیه ای گفت: "من از مقام های ایرانی می خواهم آقای باقی را که وضعیت سلامتی او طوری نیست که در بازداشت باشد آزاد کرده و کلیه پیگردهای قضایی علیه وی را پایان دهند."
وی با اشاره به این که آقای باقی "زمانی که به دلایل پزشکی در مرخصی بود به زندان بازگردانده شد" گفت که او قبلا فرصت ابراز نگرانی در مورد بازداشت آقای باقی در جریان یک مراسم جوایز حقوق بشر در سال 2007 را داشته است.
خانم یاد گفت: "تقلای او برای کنار گذاشته شدن مجازات اعدام باید مورد تقدیر قرار گیرد، ایران در تطابق با تعهدات بین المللی اش باید به آزادی بیان احترام بگذارد."
فرانسه در سال 2005 با اعطای جایزه ای از انجمن دفاع از حقوق زندانیان تحت ریاست آقای باقی تقدیر کرده بود.
اخیرا گروه دیده بان حقوق بشر نیز نسبت به وضعیت جسمی چند زندانی در ایران از جمله عمادالدین باقی ابراز نگرانی کرد.
عمادالدین باقی، نویسنده و رئیس انجمن دفاع از حقوق زندانیان، محمدصادق کبودوند، فعال حقوق بشر کرد و سید محمدحسین کاظمینی بروجردی، روحانی مخالف حکومت ایران سه زندانی بودند که این گروه خواستار رسیدگی به وضع سلامت آنها شد.
عمادالدین باقی، به این اتهام که با استفاده از موقعیت خود به عنوان رئیس انجمن دفاع از حقوق زندانیان، اطلاعات محرمانه را از زندانیان جمع آوری کرده و در اختیار دیگران گذاشته است دوران حبس یکساله اش را می گذراند.
آقای باقی 26 دسامبر گذشته (پنجم دی) در پی دو حمله قلبی از زندان اوین به بیمارستان "قمر بنی هاشم" در تهران منتقل و پس از سه روز مجدداً به زندان بازگردانده شد اما بار دیگر به او عارضه قلبی دست داد و سرانجام قوه قضائیه با مرخصی به خارج از زندان برای معالجه موافقت کرد.
مرخصی عمادالدین باقی پانزدهم آوریل (27 فروردین) گذشته پس از دو ماه پایان یافت و او به زندان اوین تهران بازگردانده شد.
اما به گفته دیده بان حقوق بشر آقای باقی بار دیگر در یازدهم مه (22 اردیبهشت) دچار حمله قلبی شده اما مسئولان زندان تنها وی را در بهداری زندان مداوا کرده و به خارج از زندان انتقال نداده اند.
عمادالدین باقی که پژوهشگر مسائل اسلامی و تاریخ معاصر ایران است طی ده سال گذشته از نویسندگان مطرح مقالات انتقادی در مطبوعات اصلاح طلب بوده و یکی از مقالات او که در مخالفت با مجازات اعدام، هشت سال پیش در روزنامه نشاط چاپ شد به مجازات سه سال زندان برای وی انجامید.
منبع: بی بی سی
Subscribe to:
Comment Feed (RSS)
|