کمیته آزادی علمی و فکری ( CAIF )
« انجمن بین المللی مطالعات ایرانی » ( ISIS ) در سال 1967 به عنوان یک انجمن علمی و آکادمیک برای حمایت و ارتقای حوزه مطالعات ایرانی در سطح بین الملل تأسیس شد . این انجمن که عضو مرتبط « انجمن مطالعات بین المللی خاورمیانه » است سازمانی خصوصی ، غیر انتفاعی و غیر سیاسی است و متشکل از افرادی است که علاقه مند به مطالعات ایرانی به گسترده ترین شکل ممکن هستند . این انجمن بوسیله شورای منتخب و شورای اجرائی اداره می شود . اهداف این انجمن فقط ترویج و ارتقای معیارهای بالای علمی و بورسیه ای در این حوزه جهت تشویق تدریس مطالعات ایرانی در سطوح مختلف ، و تشویق و تسهیل تبادلات علمی میان اعضای بین المللی خود است .
این انجمن بین المللی بیش از 500 استاد ، دانشجو ، محققین آکادمیک و غیر آکادمیک را در بر دارد و معتقد به تبادل ایده ها ، آزادی بیان و مطبوعات و آزادی کامل محققین بدون ترس و واهمه است .
اين انجمن در نامه اي به مسوولان جمهوري اسلامي ايران چنين آورده است:
آیت الله سید علی خامنه ای ، رهبر جمهوری اسلامی ایران
دکتر محمود احمدی نژاد ، رئیس جمهور اسلامی ایران
آیت الله محمود هاشمی شاهرودی ، رئیس قوه قضائیه ایران
آقای محمد حسن ضیائی فر ، رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی
غرض ما از نگارش این نامه اعلام نگرانی عمیق خود در مورد دستگیری آقای عمادالدین باقی در 14 اکتبر 2007 ( 22 مهر 1386 ) و تداوم بازداشت ایشان است . آقای باقی که دارای چهره موجه بین المللی است روزنامه نگار ، نويسنده و متفکری معروف و شناخته شده و مدافع نامدار حقوق بشر در داخل ایران و نیز بنیانگذار انجمن دفاع از حقوق زندانیان ( 2003 ) – سازمان پیشگام در نوع خود در ایران – است که مدافع حقوق اساسی و حیثیت انسانی تمام زندانیان بوده و حامی لغو مجازات شکنجه و اعدام است . در میان جوایزی که نشانگر معاضدت وسیع او در دفاع از حقوق بشر و ترویج و ارتقای آزادی بیان است ، آقای باقی از جمله دریافت کنندگان جایزه بنیاد پارکینسون « جایزه شجاعت مدنی » (2004 ) و جایزه حقوق بشر کمیسیون مشورتی ملی فرانسه است (2005 ) است . پیش از دستگیری اخیر ایشان ، اقای باقی سه سال از سال 2000 تا 2003 را به دلیل فعالیت های روزنامه نگارانه اش در زندان گذرانده بود و سپس در معرض تهدیدات و اذیت و آزارهای دائمی از سوی مقامات حکومتی بود . این اذیت وآزارها طیفی از اقدامات از مصادره پاسپورت او گرفته تا روال ها و فرایندهای " قانونی " علیه او و خانواده اش را شامل می شود .
آقای باقی مصراً مخالفت خود را با تغيیرات اجتماعی خشن در عین حالی که در صدد ترویج آزادی بیان و حقوق وسیع دموکراتیک بوده است اعلام كرده. در حمایت های خستگی ناپذیر او از آزادی بیان در ایران ، باقی دائماً مداخلات دولتی خارجی آشکار یا پنهان در امور داخلی ایران را محکوم کرده است . این شامل سرزنش شدید و آشکار باقی در مورد اختصاص بودجه ایالات متحده برای گروههای « حامی دموکراسی » و نهادهای حقوق بشری در داخل ایران نیز می شود . باقی معتقد است این اختصاص بودجه چیزی بیش از نیرنگ واشنگتن برای ارتقای برنامه های خود خواهانه اش نیست که در این فرایند آگاهانه یا نا آگاهانه مدافعان حقوق بشر و حامیان آزادی بیان در داخل ایران بعنوان کسانی که حامی و همراه سیاست آمریکا هستند را به افتضاح می کشد .
بر اساس اطلاعات در دسترس ، آقای باقی از سوی مقامات ایرانی برای گذراندن یک سال حبس تعلیقی که در سال 2004 به دلیل فعالیت های روزنامه نگارانه اش برای او بریده شده است دستگیر گردیده و علاوه بر این یک حکم سه ساله با اتهاماتی همچون « تبلیغ علیه نظام » دارد ودر حال بازجويي در مورد اتهام « افشای عمومی اسرار محرمانه » ( که ناشی از فعالیت های او در حمایت از حقوق زندانیان و فعالیت های روزنامه نگارانه اش است )مي باشد . او در سلول انفرادی در زندان اوین نگاه داشته می شود – بندی مشهور در زندان که از سوی وزارت اطلاعات اداره می شود – و حقوق اساسی وی از جمله حق دیدارهای منظم ، خواندن و نوشتن و....
دستگیری آقای باقی از سوی سازمان های مهم بی طرف ، سازمان های مستقل حقوق بشری و سازمان هائی که در صدد ترویج ازادی بیان هستند مثل عفو بین الملل ، دیده بان حقوق بشر ، انجمن بین المللی قلم ، گزارشگران بدون مرز و فدراسیون بین المللی حقوق بشر ( FIDH ) محکوم شده است . همراه با آنان ما – انجمن بین المللی کمیته مطالعات ایرانی برای آزادی علمی و فکری - نیز بعنوان یک سازمان بیطرف ، مستقل و علمی که درگیر در مطالعات ایران و مسائل ایران هستیم به جمع این سازمان ها پیوسته و دستگیری و بازداشت آقای باقی را محکوم می کنیم و از مقامات ایرانی می خواهیم که آزادی فوری و بدون قید و شرط را به او بازگردانند . همچنین از مقامات ایرانی می خواهیم که دسترسی کامل آقای باقی به وکیل قانونی ، رفتار مناسب و نیز حق ملاقات و تماس های تلفنی منظم وی با خانواده و دوستان او را در زمان بازداشت تضمین و رعایت کنند .
عالی جنابان ، ما بسیار امیدواریم که شما اقدامات مقتضی را برای آزادی بی قید و شرط و فوری آقای باقی و سایر روزنامه نگاران زندانی صلح طلب ، اساتید دانشگاه ، دانش جویان و حامیان حقوق بشر اتخاذ خواهید کرد و البته می دانیم که شما حقوق اساسی مربوط به آزادی تفکر ، تحقیق و بیان در جمهوری اسلامی ایران را تضمین خواهید کرد .
|