اعتماد؛ خانواده «عماد الدين باقي» در پي دو حمله عصبي متداوم اين روزنامه نگار در زندان، خواستار آزادي وي شدند. «عمادالدين باقي»، رئيس انجمن دفاع از حقوق زندانيان، چهارشنبه هفته گذشته دو مرتبه دچار حمله عصبي شد که به دليل وخامت وضعيت جسماني با اقدام به موقع مسوولان زندان اوين، بلافاصله به بخش CCU بيمارستان قمربني هاشم تهران منتقل شد و مورد مداوا قرار گرفت. خانواده باقي با استناد به تشخيص تيم پزشکي معالج باقي، درخواست کردند که هرچه سريع تر مقدمه آزادي و اعاده حقوق اين روزنامه نگار فراهم شود. بنابر گزارش مکتوب منتشر شده از سوي خانواده باقي «وي 8 صبح روز چهارشنبه 5 دي در حين استحمام در سلول کوچک خود دچار حمله عصبي مي شود که نشانه هاي آن رعشه دست و پا و از حال رفتن در زير دوش حمام کوچک داخل سلول وي بود.
با کمک تنها هم سلولي باقي در اين سلول وي به تدريج از شرايط خواب و بيدار بيرون مي آيد ولي به دليل وخامت وضع جسمي با کمک هم سلولي مسوولان بهداري زندان را به کمک مي خواند و مسوولان بهداري بلافاصله به کمک قرص و آب قند به تنظيم فشار باقي مي پردازند و سعي مي کنند سوزش سروصورت و حالت رعشه دست و پا را برطرف کنند؛ چرا که آقاي باقي قادر به جمع کردن انگشتان خود نبود. در اين شرايط، ماموران بهداري زندان اوين به ماساژ دست وپاي باقي پرداختند و سعي کردند با کمک چرخ ويلچر وي را به بهداري منتقل و در آنجا به کمک آمپول و دستگاه اکسيژن نفس وي را عادي کنند.» در اين هنگام «صالح نيکبخت» وکيل باقي پشت در ملاقات، منتظر ديدار با موکل خود بود، اما به دليل وضعيت جسماني باقي امکان ملاقات فراهم نشد.
به اين ترتيب نيکبخت از زندان بازگشت ولي يک تماس تلفني منجر شد که اين وکيل دادگستري دوباره باز گردد؛ «به محض بهبود نسبي آقاي باقي، وي با خانواده تماس گرفت و در حالي که منقطع و بريده سخن مي گفت، نجات يافتن خود از خطر را به اطلاع خانواده رساند و خواستار بازگشت آقاي صالح نيکبخت به زندان شد.
اما در فاصله مراجعت آقاي نيکبخت به زندان حمله دوم آقاي باقي رخ داد و لرزش هاي شديد به وي دست داد. خانواده باقي در ادامه اطلاعيه خود افزودند؛ «به گفته آقاي باقي با اقدام به موقع بهداري آمبولانسي تهيه و وي به بيمارستان قمر بني هاشم فرستاده شد و تا ساعت 10 شب ابتدا در CCU و سپس در بخش، اقدامات لازم پزشکي انجام شد و دو تن از مسوولان وزارت اطلاعات به تيم پزشکان پيوستند. پزشک معالج عارضه آقاي باقي را حمله پنيک دانست و اعلام کرد اين حمله به دليل وضعيت و شرايط خاص روحي و جسمي آقاي باقي، بسيار خطرناک بود که اگر ماموران بهداري بند 209 زندان اوين اندکي تاخير کرده بودند، حمله دوم فاجعه آميز مي شد.» در اين زمان اقوام باقي همچنان از وضعيت وي بي اطلاع بودند ولي در مقابل پزشکان و نمايندگان وزارت اطلاعات حاضر بر بالين باقي، پيگير علت فشارهاي وارد بر اين روزنامه نگار که منجر به حمله عصبي او شد، بودند. در اطلاعيه منتشر شده در اين باره به نقل از باقي نقل شده است که «باقي ضمن اشاره به فهرست مشکلاتش، سه مساله اصلي را در اين وضعيت موثر معرفي کرد.
عامل اول حساسيت باقي به وقايع درون زندان است. از جمله سر و صدايي که در ساعت دو نيمه شب يکي از شب هاي زندان در کنار سلول آقاي باقي بلند شد که آقاي باقي را به شدت متاثر کرده است و اين موضوع را به مسوولان زندان منتقل کرده است. عامل دوم اين است که افزون بر آنکه وي حبس خود را غيرقانوني مي داند شرايط حبس را نيز غيرحقوقي مي شمارد. باقي گفته که اگر به يک سال حبس محکوم شده است، چرا در سلول انفرادي به سر مي برد. در اطلاعيه خانواده باقي راجع به عامل سوم مورد اشاره باقي چنين آمده است؛ «طي 76 روز گذشته هرچند روز يک بار افرادي در کنار آقاي باقي قرار مي گيرند تا ظاهراً سلول دربسته وي سلول انفرادي تلقي نشود. افرادي که به صورت محدود و نامنظم هم سلول آقاي باقي قرار مي گيرند، نوعاً بي تابي مي کنند و با توجه به حساسيت باقي نسبت به مسائل و حقوق زندانيان، او را مجبور به دلداري از اين افراد مي کند و عمادالدين باقي از اينکه نمي تواند کاري براي آنها انجام دهد، در وضعيت آسيب پذيري قرار مي گيرد و به وضع روحي باقي صدمه مي زنند.
به گفته خانواده باقي نمايندگان وزارت اطلاعات با استماع دقيق دلايل باقي و پزشکان گفتند قول مي دهند به اين وضعيت پايان دهند و موارد مربوط به باقي را پيگيري و از مراجعت او به زندان مجرد جلوگيري کنند. در عين حال، با توجه به وضع جسمي آقاي باقي و هشدار پزشکان مورد اعتماد مقامات، که گفته اند احتمال تکرار حمله وجود دارد و اين بار خداي ناکرده ممکن است از گذشته خطرناک تر باشد و وي بايد به دور از استرس، فشار و محدوديت روحي و جسمي قرار گيرد و با توجه به وعده نمايندگان مقامات مسوول مبني بر اعاده حقوق قانوني آقاي باقي، خانواده وي اميدوار است هرچه زودتر اسباب آزادي ايشان فراهم آيد تا در محيطي به دور از استرس امکان ادامه معالجات ايشان فراهم آيد.»
منبع: اعتماد
|