گزارش خانواده باقي از آخرين وضعيت وي
به نام خدا
سرانجام پس از 14 ساعت بي خبري مطلق و نگراني زايدالوصف خانواده عمادالدين باقي از وضع وي، شامگاه چهارشنبه 5 دي ماه امكان تماس كوتاهي از سوي باقي با خانواده فراهم شد و وي ناباورانه اعلام كرد كه بدليل وضع نامساعد جسمي در بيمارستان قمر بني هاشم تهران بستري است و نسبت به صبح روز چهارشنبه بهتر است. همچنين صبح روز پنجشنبه 6 دي ماه با مساعدت مقامات امنيتي امكان ملاقات خانواده آقاي باقي با وي بوجود آمد و گرچه در اين ملاقات باقي به شدت لاغر و ضعيف شده بود، اما به لطف خدا خطر از وي دور شده بود. با وجود اين آقاي باقي در ديدار با خانواده خود گزارش دقيقي از جزئيات حادثه روز چهارشنبه ارائه كرد كه جهت اطلاع افكار عمومي عينا نقل مي شود:
آقاي باقي ساعت 8 صبح روز چهارشنبه 5 دي در حين استحمام در سلول كوچك خود دچار حمله عصبي مي شوند كه نشانه هاي آن رعشه دست وپا و از حال رفتن در زير دوش حمام كوچك داخل سلول بسته وي بود. با كمك تنها هم سلولي باقي در اين سلول دربسته وي به تدريج از شرايط خواب و بيدار بيرون مي آيد ولي به دليل وخامت وضع جسمي با كمك هم سلولي مسئولان بهداري زندان را به كمك مي خوانند و مسئولان بهداري بلافاصله به كمك قرص و آب قند به تنظيم فشار باقي مي پردازند و سعي مي كنند سوزش سروصورت و حالت فلجي موضعي دست وپا را برطرف كنند چرا كه آقاي باقي قادر به جمع كردن انگشتان خود نبودند. در اين شرايط ماموران بهداري زندان اوين به ماساژ دست وپاي باقي پرداختند و سعي كردند با كمك چرخ ويلچر وي را به بهداري منتقل و در آنجا به كمك آمپول و دستگاه اكسيژن نفس وي را عادي كنند. در اين زمان همانگونه كه قبلا اعلام شد آقاي صالح نيكبخت وكيل آقاي باقي پشت درب ملاقات منتظر وي بودند اما به دليل وضع بحراني آقاي باقي امكان ملاقات فراهم نشد و از سوي زندان اعلام شد آقاي باقي در بازجويي بسر مي برند. اما به محض بهبود نسبي آقاي باقي وي با خانواده تماس گرفت و در حالي كه منقطع و بريده سخن مي گفت نجات يافتن خود از خطر را به اطلاع خانواده رساند و خواستار بازگشت آقاي صالح نيكبخت به زندان شد. اما در فاصله مراجعت آقاي نيكبخت به زندان و در حالي كه به وي گفته شد آقاي باقي مجددا در حال بازجويي است حمله دوم آقاي باقي رخ داد و لرزش هاي شديد به وي دست داد به گونه اي كه دندان ها به هم كوبيده مي شد و دستهايشان قفل شده بود و نوار قلب نيز وضع مناسبي را نشان نمي داد. نشانه هاي حمله دوم حالت تهوع، سرگيجه، لرزش تمام بدن و قفل شدن دستها بود به گونه اي كه آقاي باقي از نوشتن يك خط مطلب ناتوان شده بود به طوري كه از هم سلولي اش با اشاره ورق و خودكاري خواسته بود تا فقط بتواند وصيت نامه اي بنويسد اما هرچه تلاش كرد نتوانسته بود خودكار را به دست بگيرد و چيزي بنويسد. دراين زمان به گفته آقاي باقي با اقدام به موقع بهداري آمبولانسي تهيه و ايشان به بيمارستان قمر بني هاشم فرستاده شد و تا ساعت 10شب ابتدا درCCU و سپس در بخش، اقدامات لازم پزشكي انجام شد و دو تن از مسئولان وزارت اطلاعات به تيم پزشكان پيوستند. پزشك معالج عارضه آقاي باقي را حمله پنيك دانست و اعلام كرد اين حمله به دليل وضعيت و شرايط خاص روحي و جسمي آقاي باقي، بسيار خطرناك بود كه اگر ماموران بهداري بند 209 زندان اوين اندكي تاخير كرده بودند حمله دوم فاجعه آميز مي شد.
در عين حال پزشكان و نمايندگان وزارت اطلاعات از آقاي باقي پرسيدند كه مشكلات او چيست كه به چنين وضعيتي دچار شده است؟ آقاي باقي ضمن اشاره به فهرست مشكلات بسياري سه مساله اصلي را در اين وضعيت مؤثر معرفي كردند:
عامل اول- حساسيت آقاي باقي به وقايع اتفاقيه درون زندان است از جمله سر و صدايي كه در ساعت 2نيمه شب يكي از شبهاي زندان در كنار سلول آقاي باقي بلند شد و در آن اعلام شد كه يك دانشجو خودكشي كرده و تنها با حضور به موقع مامور وزارت اطلاعات از مرگ نجات يافت و شنيدن وضع وي از پشت در سلول كه مدعي بود دوبار با او برخورد فيزيكي شده است آقاي باقي را به شدت متأثر كرده است و شنيدن اوضاع ديگر دانشجويان او را در فشار روحي شديدي قرار داده است و اين موضوع را به مسئولان زندان منتقل كرده است.
عامل دوم- افزون بر آنكه ايشان حبس خود را غير قانوني مي دانند شرايط حبس را نيز غير حقوقي مي شمارند. آقاي باقي به نمايندگان وزارت اطلاعات گفته اند كه اگر به يكسال حبس محكوم شده اند چرا در سلول انفرادي بسر مي برند و اين در حالي است كه حكم حبس يكساله وي نيز مربوط به مقالاتي منتشر شده در 10سال پيش است كه حكم آن در سال 82صادر و چهار سال بعد اجرا شده است و در دادگاهي كه اين حكم هم صادر شده جز باقي و قاضي هيچكس حتي وكيل باقي حضور نداشته و او خود به نشانه اعتراض به استناد ماده 129 قانون دادرسي كيفري از حق سكوت استفاده كرده و به همين دليل اين حكم فاقد وجاهت قانوني است چرا كه بر اساس مصوبه مجمع تشخيص مصلحت نظام دادرسي بدون حضور وكيل قانوني نيست. باقي همچنين به پرونده اخير خود اشاره كرد كه قرار صادره براي آن وثيقه 50ميليوني است نه بازداشت موقت. به فرض آنكه وي دوره محكوميت يكساله خود را سپري مي كند چرا بايد در زندان مجرد امنيتي باشد؟ و چرا بايد 2ماه و نيم او را بدون قرار بازداشت به طور غير قانوني نگاه دارند در حالي كه در ماده 574 قانون مجازات اسلامي كساني كه چنين اقدامي را در حق متهمان انجام دهند به مدت 2ماه تا 2سال بازداشت يا انفصال از خدمت دارند. باقي اعلام كرد جزئيات اين مسائل را قبلا در ديدار با داديار زندان بيان كرده و وي معترضانه از مسئول بند 209 پرسيده است كه چرا آقاي باقي در اين بند است و مسئول بند اعلام كرده است كه آقاي باقي نزد ما امانت است اين در حالي است كه در هيچ جاي قانون چيزي به نام «زنداني اماني» وجود ندارد و به همين دليل داديار زندان اعلام كرد همان روز با بازپرس شعبه ويژه امنيت مذاكره و اقدام براي خروج باقي از زندان مجرد را آغاز خواهد كرد اما تا روز چهارشنبه گذشته هيچ اقدام عملي صورت نگرفت و اين بلاتكليفي در وضع آقاي باقي مؤثر بوده است.
عامل سوم- طي 76 روز گذشته هر چند روز يكبار افرادي در كنار آقاي باقي قرار مي گيرند تا ظاهرا سلول دربسته وي سلول انفرادي تلقي نشود .افرادي كه به صورت محدود و نامنظم هم سلول آقاي باقي قرار مي گيرند نوعاً بي تابي و گريه و زاري مي كنند و با توجه به حساسيت باقي نسبت به مسائل و حقوق زندانيان، او را مجبور به دلداري از اين افراد مي كند و عمادالدين باقي از اينكه نمي تواند كاري براي آن ها و دانشجويان انجام دهد در وضعيت آسيب پذيري قرار مي گيرد و به وضع روحي باقي صدمه مي زنند.
پزشكان بيمارستان هم با تأييد موارد استرس زايي كه باقي به آنها اشاره كرد توصيه كردند با توجه به خطر جاني كه در صورت تكرار اين حملات باقي را تهديد مي كند وي بايد كارهاي استرس زا را ترك يا حدالمقدور كم كند.
نمايندگان وزارت اطلاعات نيز با استماع دقيق دلايل باقي و پزشكان گفتند قول مي دهند به اين وضعيت پايان دهند و نه تنها موارد مربوط به باقي را پيگيري و از مراجعت او به زندان مجرد جلوگيري كنند بلكه مواردي مانند خودكشي آن دانشجو و وضعيت دانشجويان ديگر را بررسي و پيگيري نمايند.
آقاي باقي نيز ضمن آنكه از عمل مسئولان بهداري زندان به مسئوليتهاي قانوني خود ابراز رضايت كردند اما از نحوه اطلاع رساني در اين باره به گونه اي كه نيمي از روز و شب را خانواده باقي در نگراني و بي خبري مطلق بسر مي بردند انتقاد كرد.
خانواده باقي نيز ضمن اينكه از اين نحوه اطلاع رساني انتقاد مي كنند آسيب اصلي آن را متأسفانه نگراني و تشويش خانواده و افكار عمومي دانسته و ترجيح مي دادند با هدايت مسئولان قضايي با باقي ملاقات يا به صورت تلفني از وضع وي مطلع شوند و اعلام كردند با پوشيده نگه داشتن اين خبر از خانواده، باب هرگونه گمانه زني درباره وضع آقاي باقي از جمله اينكه عارضه وي در زمان بازجويي انجام شده يا در شرايط عادي، گشوده و باب ترديد از سوي خانواده باز شود.
خانواده باقي گرچه عمادالدين باقي را صحيح و سالم به زندان تحويل داده و اكنون او را لاغر و ضعيف و حداقل با دو حمله جسمي در زندان مي بينند اما، اگر از وضع آقاي باقي به درستي مطلع مي شدند به جريان اطلاع رساني دقيق و منطقي كمك مي كردند. در عين حال با توجه به وضع جسمي آقاي باقي و هشدار پزشكان مورد اعتماد مقامات، كه گفته اند احتمال تكرار حمله وجود دارد و اين بار خداي ناكرده ممكن است از گذشته خطرناك تر باشد و وي بايد به دور از استرس، فشار و محدوديت روحي و جسمي قرار گيرد و با توجه به وعده نمايندگان مقامات مسئول مبني بر اعاده حقوق قانوني آقاي باقي، خانواده وي اميدوار است هرچه زودتر اسباب آزادي ايشان فراهم آيد تا در محيطي به دور از استرس امكان ادامه معالجات ايشان فراهم آيد.
البته طبق آخرين پيگيري هاي خانواده غروب روز پنجشنبه در حين نگارش اين اطلاعيه مطلع شدند آقاي باقي از بيمارستان به زندان بازگشته و به بند عمومي 350 منتقل شده است و اميدواريم اين مقدمه آزادي و اعاده حقوق آقاي باقي باشد.
خانواده عمادالدين باقي
Subscribe to:
Comment Feed (RSS)
|