
چند روز پيش از مرخصي درماني باقي از زندان در نيمه شهريور 1387 عده اي از فعالان حقوق بشري در كشور قرقيزستان در برابر سفارت ايران تجمع كرده و خواستار آزادي باقي شدند و اعلام كردند در صورت عدم آزادي او اين تجمع را تكرار خواهند كرد.
در پایان این تجمع قطعنامه ای به شرح زیر قرائت شد.
عمادالدین باقی روزنامه نگار ایرانی، مورخ معاصر و نویسنده صاحب نامی است كه طی 20 سال گذشته به دلیل فعالیت های مدنی خود جان خود را با خطر مواجه ساخته است . وی تا كنون چندین جایزه بین المللی را از آن خود كرده است : جایزه شجاعت مدنی در سال 2004 ، جایزه حقوق بشر فرانسه در سال 2005 و كسب عنوان روزنامه نگار بین المللی سال 2008 از سوی انجمن British Press Awards . وی همچنین پایه گذار انجمن دفاع از حقوق از زندانیان است كه مشاوره های حقوقی به روشنفكرانی ارایه می دهد كه در پی ارتقای ایده های دموكراسی هستند . او نقش دولت ایران در ترور فعالان و دگراندیشان ایرانی را افشا كرد.

او بیست كتاب [ 28 كتاب آمار دقیق است] نگاشته است كه از آن میان 6 تا از آنها در ایران توقیف شده اند و نیز مقالات بسیاری را در روزنامه های مستقل و اصلاح طلب ایرانی نوشته و نقض آزادی بیان را افشا كرده است .
با وجود خطرات بسیار اما عماد تبدیل به صدای منتقدان سیاسی ایرانی شده است . او به همراه اكبر گنجی – دیگر روزنامه نگار اصلاح طلب – در مورد قتل 80 نویسنده ، روشنفكر و فعال سیاسی كه در دهه 90 اتفاق افتاد مقالاتی را به رشته تحریر در آوردند و به نقش آشكار دولت در این زمینه اشاره كردند . این مقالات افكار عمومی را به خود آورد . عماد باقی دستگیر شد و به دلیل اهانت به مقدسات و اقدام علیه امنیت ملی در سال 2000 محاكمه و در سلولی انفرادی زندانی شد . او در سال 2003 آزاد شد و مكرراً در دادگاه حضور یافت و یكسال حكم تعلیقی دریافت كرد . یكی از تلاش های او در راه ارتقای اصلاحات دموكراتیك پایه گذاری روزنامه جمهوریت در اواخر همین سال بود . این روزنامه شامل صفحات ویژه ای در خصوص حقوق بشر، اتحادیه های تجاری، نهادهای مدنی و موضوعاتی بود كه به طور طبیعی حتی در روزنامه های اصلاح طلب نیز پوشش داده نمی شد . در نتیجه این تلاش جسورانه برای آگاهی بخشیدن به مردم درباره آرمان های دموكراتیك ، سیستم قضایی در تابستان همین سال روزنامه را بطور موقت توقیف كرد و عماد باقی از داشتن این روزنامه محروم شد .
عمادالدین باقی در اكتبر 2007 پس از حضور در شعبه 14 دادگاه انقلاب در تهران دستگیر شد . او در مورد فعالیت هایش در خصوص انجمن دفاع از حقوق زندانیان مورد بازجویی قرار گرفت و به افشای اسناد محرمانه دولتی از طریق انتقاد از مجازات اعدام متهم شد . وضعیت سلامتی او در مدت بازداشت در زندان رو به وخامت رفت ؛ در ماه دسامبر 2007 و می 2008 او دوبار دچار حمله قلبی شد . طی سال جاری او 55 بار در برابر دادگاه حضور یافت . لازم به ذكر است كه او از سلول انفرادی به بند عمومی منتقل شد و اینكه او باید در 28 سپتامبر 2008 ازاد شود . به هر روی، او باید دوباره در 8 اكتبر 2008 برای پرونده دیگری در دادگاه

ما معتقدیم كه محكوم و زندانی ساختن عماد باقی و آزارهای مداوم قضایی علیه او فقط و فقط مبتنی است بر تلاش او در ارتقای ارزش های دموكراتیك ، آزادی بیان و حقوق بشر.
بنابراین ما از مقام های ایرانی می خواهیم :
1- فوری و بدون قید و شرط عماد باقی را آزاد كنند و از هر گونه اذیت و آزار او دست بردارند چرا كه این اعتقاد وجود دارد كه وی در نتیجه فعالیت های صلح آمیز و مشورع خود در دفاع از دموكراسی و حقوق بشر دستگیر، محكوم و زندانی شده است .
2- امنیت و سلامتی روحی و جسمی باقی را تضمین كنند .
3- تضمین كنند كه رفتار با او منطبق با تمام شرایطی است كه در « اصول اساسی برای رفتار با زندانیان» آمده است ؛ اصولی كه از سوی قطعنامه مجموع عمومی سازمان ملل به شماره 45/11 در 14 دسامبر 1990 پذیرفته شده است .
منبع: www.azattyk.org